Finally fixed the B13!

View previous topic View next topic Go down

Finally fixed the B13!

Post by mmm240 on Tue Jul 13, 2010 1:12 am

Time to move forward with more boost! The car in question is a 92 Sentra SE-R with a first gen avenir SR. All stock motor running 7lbs. Front mount and 80mm turbo back exhaust. I know I can run near 1 bar safely, but I don't know it the fuel pump was replaced. How can I tell?

Plus I absolutely love the gargle I get around 2k rpm. How can I amplify it?
avatar
mmm240

Number of posts : 882
Age : 33
Location : Racine, WI
Vehicle : 93 240 vert, 92 Yota pickup, 01 Honda F4i
Registration date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by Vlad on Tue Jul 13, 2010 5:18 am

I too want to know this.

But its not a sentra, shouldnt matter.

I really dont wanna have to take it out....
avatar
Vlad

Number of posts : 413
Age : 26
Registration date : 2009-04-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by Flicktitty on Tue Jul 13, 2010 10:48 am

Well, most people that do fuel pumps in 240sx/sentra's/etc. usually go with the Walbro 255's. a tell tail sign with larger fuel pump's is they are louder then stock. so if there is a good whine to it i would bet it's got a walbro in it. but it doesn't take but 15-20 min to pull the pump.
avatar
Flicktitty
Admin

Number of posts : 1546
Age : 30
Location : Wisconsin
Registration date : 2009-01-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by 93sapphirecoupe on Tue Jul 13, 2010 4:13 pm

x2 they buzz alot more than stock
avatar
93sapphirecoupe

Number of posts : 170
Location : 815
Vehicle : s13 coupe
Registration date : 2010-03-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by mmm240 on Tue Jul 13, 2010 10:35 pm

I wanna say I don't have one then. But I now have another problem. I'm smelling oil and I assume blow by. How do I know if it is or just bad engine seals?
avatar
mmm240

Number of posts : 882
Age : 33
Location : Racine, WI
Vehicle : 93 240 vert, 92 Yota pickup, 01 Honda F4i
Registration date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by zerepdivad on Tue Jul 13, 2010 11:04 pm

compression test,

zerepdivad

Number of posts : 98
Registration date : 2010-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by mmm240 on Tue Jul 13, 2010 11:12 pm

Ah, yes I should really get one of those anyways. There are two sizes right? Anyone know which size I need and what are good specs for the SR?
avatar
mmm240

Number of posts : 882
Age : 33
Location : Racine, WI
Vehicle : 93 240 vert, 92 Yota pickup, 01 Honda F4i
Registration date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by zerepdivad on Tue Jul 13, 2010 11:15 pm

Generally they'll come with the fittings for either size. Another thing you could check is oil on the spark plugs. If oils blowing past the rings the plugs will be wet with oil as well. depending how bad it is.

zerepdivad

Number of posts : 98
Registration date : 2010-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by pancho y onions on Tue Jul 13, 2010 11:17 pm

it has a walboro/aftermarket pump. Wires will be spliced in for the pump. To find that out you will have to remove the sendinr unit and Check it out. If it's a walborow there will be a stamping on the pump it's self with the walbro logo.

pancho y onions

Number of posts : 145
Registration date : 2009-01-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by mmm240 on Tue Jul 13, 2010 11:38 pm

Oil on the plugs would mean bad valve cover gasket, no?

Thanks Pancho
avatar
mmm240

Number of posts : 882
Age : 33
Location : Racine, WI
Vehicle : 93 240 vert, 92 Yota pickup, 01 Honda F4i
Registration date : 2009-02-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by zerepdivad on Tue Jul 13, 2010 11:45 pm

If it were on the insulator/tip part where the wire clips onto yeah, but if it's on the electrode i think it is that actually creates the spark then it'd be rings.

zerepdivad

Number of posts : 98
Registration date : 2010-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Finally fixed the B13!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum